Güneş Kremleri Hakkında Neler Biliyoruz ?



Güneş kremleri seçerken cildinizin durumuna göre karar verilmelidir. Kuru ciltler, lekeli ciltler, yağlı ciltler ve damar çatlakları gibi durumlarda güneş kremleri kullanılmaktadır. Sizde nasıl bir sorun varsa ona göre krem alımı yapmalısınız. Mesela yağlı bir cildiniz var ise losyon formunda bir güneş kremi tercihi daha iyi olacakır. Güneş kremlerinde vitamin içeren kremlerin etkili olduğunu bilmeniz gereklidir. İşte güneş kremleri hakkında bilmedikleriniz…
Yaz dönemi gelmeye başladı ve artık kendimizi yavaş yavaş yaza hazırlamaya başlamalıyız. Yaz dönemi cildimiz için ne kadar sorunlu olarak görülse de yaz dönemi bizler için avantajlar da sağlayacaktır. Kışın cildimiz güneş görmediği için soluyor ve parlaklığını yitirmeye başlıyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte cildimiz canlanacak ve kemiklerimiz kuvvet kazanmaya başlayacaktır. Fakat yaz döneminde önlemler alınmaması durumunda cildimiz güneşin zararlarına maruz kalacaktır. 
Uzmanlarımız yaz dönemlerinin getireceği zararları avantaj haline getirebileceğimizi belirtmektedirler. Uzmanlar güneş kremlerinin %100 etkisi olmadığını söylese de yazın kesinlikle güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini dile getirmektedirler. 



Güneş Kremlerinin Etkisi 3 Saat Sürmektedir.

Güneş kremini güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce sürün ve cildiniz güneş gördükten sonra 1 kat daha güneş kremi sürün. Böylece güneş kreminin koruyucu etkisi 3 saat kadar sürmektedir. Suya girip çıktıktan sonra havlu ile silindiğinizde güneş kreminin etkisi cildinizden uzaklaşır. Bu sebeple yüzdükten sonra da güneş kremini sürmeniz önerilir. Güneş kremini gerekli olan miktar kadar kullanın. Güneş kremini kullanmış olsanız bile güneşin etkili olduğu süreçlerde güneşe çıkmanın sakıncalarını aklınızdan çıkarmayın. 



Cildinize Göre Güneş Kremleri Seçin.

Güneş kremlerinin seçimi mutlaka cildinizin yapısına göre seçilmelidir. Cilt türleri baktığımızda 7’ye ayrılmaktadır. Bun türlerden ilki Kelt Irkı olan ciltlerdir. Yani sarı saçlı, mavi gözlü ve beyaz teni olan kişilerdir. 7. tür ise pigmenti çok olan yani zenci kişilerdir. Türkler ise bu sıralamada 3 veya 4. sıralarda yer almaktadır.  Cildi beyaz olan kişiler 30 faktör koruyucu güneş kremlerini tercih etmelidir. Uzmanlar bu konuda kişilerin cildinin türüne göre tercihlerde bulunulması gerektiğini önermektedirler. Yağlı ciltli kişiler losyon, kuru ciltli kişiler krem tercihinde bulunma, alerjik olan ciltler de mineral olan koruyucuları tercih etmeleri gerektiğini belirtmektedirler. 



Güneş Lekelerin Çoğalmasına Neden Oluyor.

Lekeler genel olarak bayanlarda görülür. Bu tür lekeler, vitamin eksikliği, genetik yatkınlık, yanlış beslenme, doğum kontrol hapı ve kansızlık gibi rahatsızlıklar sonucunda oluşabilmektedir. Bu rahatsızlıklar sonucunda kullanılabilecek ilaçlar güneşe karşın duyarlıdır. Güneş ışını ile bu duyarlılık daha hızlı bir hal almaktadır.



Vitamin İçeren Güneş Kremleri Ne Kadar Faydalı ?

E, C ve D vitamini bulunduran güneş kremleri güneş ışınına karşı daha etkili koruma yapmaktadır. Kişilerin hap ve krem olarak bu vitaminleri kullanması gerektiğini uzmanlar belirtmektedir. Bu vitaminler ile kişinin güneşe karşı olan direnci artmaktadır. 



Piyasada satılan etkili Güneş Kremleri hangileri ? 

Piyasada bir çok güneş kremi markası vardır. Bu sebeple iyi araştırıp doğru kararı vermelisiniz. Şuan için en çok satılan güneş kremleri, avene güneş kremi , babe güneş kremi, bioderma güneş kremi ve solate marka güneş kremleridir. Bu ürünlerden birini güvenle seçebilirsiniz.




5 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir yazı olmuş tatlım, ben de yaz- kış kullanmaya çalışıyorum güneş kremimi, çok çok çok önemli gerçekten...

Eylem dedi ki...

Cok önemli bir konuya deginmissin canim, emegine saglik. Harika bilgilendirici bir yazi olmus. :)

Adsız dedi ki...

Canım seni yeni keşfettim ve takibe aldım hem GFC hem de G+ dan. bana da beklerim. sevgiler
http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim hepinize ballar :)

Pembe Kreasyon dedi ki...

Çok iyi oldu bu bilgi Pembe Kreasyon

Yorum Gönder


Yukarı :)
'' ''